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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  25/11/2011
Data da última atualização:  28/11/2011
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  BORGES, R. de S.; ROBERTO, S. R.; SILVA, G. A. da.
Afiliação:  ROGERIO DE SA BORGES, SNTEEN Londrina; Sergio Ruffo Roberto, Universidade Estadual de Londrina; GILDO ALMEIDA DA SILVA, CNPUV.
Título:  Polyphenols and antioxidants in grape juices obtained from clones of concord grape.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  In: WORLD CONGRESS OF VINE AND WINE, 34.; GENERAL ASSEMBLY OF OIV, 9., 2011, Porto. The Construction of wine: conspiracy of knowledge and art: proceedings. Lisboa: Um Porto para o Mundo, 2011.
Páginas:  6 p.
Descrição Física:  1 CD-ROM.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The aim of this study was to investigate the differences between grape juices produced from different clones of Concord grapes in its total polyphenols content and antioxidant capacity. Six clones of the Concord cultivar (Vitis labrusca) were evaluated on three rootstocks (IAC 766, IAC 572 and 420-A). For both variables, significant interactions between clones of Concord and rootstocks were observed, The content of total polyphenols ranged from 990.03 to 2011.87 mgL-1 and antioxidant capacity from 5524.72 to 11646.46 μM (EqTrolox), from the combinations 28/IAC 572 and clone 22/420-A, respectively. A relative positive correlation were observed between levels of total polyphenols and antioxidant activity (r=0.8732). It is concluded that different clones of Concord interact with the rootstocks, causing significant differences between treatments for concentrations of total polyphenols and antioxidant capacity. The results show that it is possible to improve the content of total polyphenols and antioxidant activity of Concord grape juice depending on the combination between the scion clone and the rootstock.
Palavras-Chave:  Concord; Polifenol.
Thesagro:  Análise química; Clone; Suco; Uva; Variedade; Viticultura.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV13434 - 1UPCAA - CDCD00255
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1.Imagem marcado/desmarcadoSOUZA, A. L.; ANGELO, P. C. da S.; NOGUEIRA, P. P. O.; GONÇALVES, J. F. C.; FRANCO, A. M.; ASTOLFI-FILHO, S.; LÓPEZ-LOZANO, J. L.; ANDRADE, E. V. Method for obtaining high-resolution proteomic analysis from pericarps of guarana. Genetics and Molecular Research, v. 13, n. 3, p. 8014-8024, 2014.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 1
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental.
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2.Imagem marcado/desmarcadoMORAIS, F. S.; CANUTO, K. M.; RIBEIRO, P. R. V.; SILVA, A. B.; PESSOA, O. D. L.; FREITAS, C. D. T.; BEZERRA, E. A.; GONÇALVES, J. F. C.; SOUZA, D. P.; SOUSA, B. F.; SILVA, A. F. B.; RAMOS, M. V. Insecticidal Compound from Himatanthus drasticus Latex against Cowpea Infestation by Callosobruchus maculatus (Coleoptera: Chrysomelidae). Journal of Agricultural and Food Chemistry, v. 69, p. 5049-5058, 2021.
Tipo: Artigo em Periódico Indexado
Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical.
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3.Imagem marcado/desmarcadoCORDEIRO, I. B.; CASTRO, D. P.; NOGUEIRA, P. P. O.; ANGELO, P. C. S.; NOGUEIRA, P. A.; GONÇALVES, J. F. C.; PEREIRA, A. M. R. F.; GARCIA, J. S.; SOUZA, G. H. M. F.; ARRUDA, M. A. Z.; EBERLIN, M. N.; ASTOLFI-FILHO, S.; ANDRADE, E. V.; LÓPEZ-LOZANO, J. L. Electrophoresis and spectrometric analyses of adaptation-related proteins in thermally stressed Chromobacterium violaceum. Genetics and Molecular Research, v. 12, n. 4, p. 5057-5071, 2013.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: A - 2
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental.
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4.Imagem marcado/desmarcadoÂNGELO, P. C. S.; NUNES-SILVA, C. G.; BRÍGIDO, M. M.; AZEVEDO, J. S. N.; ASSUNÇÃO, E. N.; SOUSA, A. R. B.; PATRÍCIO, F. J. B.; REGO, M. M.; PEIXOTO, J. C. C.; OLIVEIRA JR. W. P.; FREITAS, D. V.; ALMEIDA, E. R. P.; VIANA, A. M. H. A.; SOUZA, A. F. P. N.; ANDRADE, E. V.; ACOSTA, P. O. A.; BATISTA, J. S.; WALTER, M. E. M. T.; LEOMIL, L.; ANJOS, D. A. S.; COIMBRA, R. C. M.; BARBOSA, M. H. N.; HONDA, E.; PEREIRA, S. S.; SILVA, A.; PEREIRA, J. O.; SILVA, M. L.; MARINS, M.; HOLANDA, F. J.; ABREU, R. M. M.; PANDO, S. C.; GONÇALVES, J. F. C.; CARVALHO, M. L.; LEAL-MESQUITA, E. R. R. B. P.; SILVEIRA, M. A. da; BATISTA, W. C.; ATROCH, A. L.; FRANÇA, S. C.; PORTO, J. I. R.; SCHNEIDER, M. P. C.; ASTOLFI-FILHO, S. Guarana (Paullinia cupana var. sorbilis), an anciently consumed stimulant from the Amazon rain forest: the seeded-fruit transcriptome. Plant Cell Reports, v. 27, p. 117-124, jan. 2008.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: Internacional - A
Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
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